Biblioteka

Projekt na:Etap edukacjiTytuł projektuProjekt
I rokSzkoła podstawowaMikroskopowe czary mary Pobierz
I rokSzkoła podstawowaMydło – produkcja i właściwości Pobierz
I rokSzkoła podstawowaBakterie – podstępni wrogowie, czy oddani przyjaciele? Pobierz
I rokSzkoła podstawowaDrobnoustroje wokół nas – czy naprawdę są i jak się ich pozbyć? Pobierz
I rokSzkoła podstawowaWłaściwości związków chemicznych w bardzo niskich temperaturach Pobierz
I rokSzkoła podstawowaCzasem dobre, czasem złe, czyli drożdże i pleśnie w żywności Pobierz
I rokSzkoła podstawowaChemia w kuchni Pobierz
I rokSzkoła podstawowaFizyka w kuchni Pobierz
II i III rokSzkoła podstawowaWoda wodzie nie równa Pobierz
II i III rokSzkoła podstawowaJestem szefem zdrowej kuchni. Zdrowe odżywianie. Pobierz
II i III rokSzkoła podstawowaPrzemiany chemiczne i zjawiska fizyczne w kuchni” Pobierz
II i III rokSzkoła podstawowaWitaminy na talerzu czy w pigułce? Pobierz
II i III rokSzkoła podstawowaCzy zawsze cukier jest słodki? Pobierz
II i III rokSzkoła podstawowaBiałka i tłuszcze w naszej kuchni Pobierz
II i III rokSzkoła podstawowaBogactwo łąk, pól i lasów w domowej kuchni Pobierz
II i III rokSzkoła podstawowaCo kryje w sobie żywność light? Pobierz
II i III rokSzkoła podstawowaKolorowe, nie zawsze zdrowe Pobierz
II i III rokSzkoła podstawowaKwasy organiczne w domowej kuchni. Pobierz
II i III rokSzkoła podstawowaDlaczego makro i mikroelementy są takie ważne w diecie człowieka? Pobierz
II i III rokSzkoła podstawowaPestycydy na talerzu Pobierz
II i III rokSzkoła podstawowaMetale ciężkie w żywności Pobierz
II i III rokSzkoła podstawowaTrufle, ale nie na słodko Pobierz
II i III rokSzkoła podstawowaCzy zawsze sól jest słona? Pobierz
II i III rokSzkoła podstawowaWoda, sok czy coca cola? Pobierz
-Szkoła podstawowaBibliografia Pobierz
I rokGimnazjumJak zobaczyć to, czego nie widać gołym okiem? Pobierz
I rokGimnazjumLecytyna – wydzielanie, zastosowanie i identyfikacja metodą spektroskopii IR Pobierz
I rokGimnazjumBakterie dobre i złe nie tylko w żywności Pobierz
I rokGimnazjumMetody oznaczania i usuwania drobnoustrojów w żywności Pobierz
I rokGimnazjumZjawisko świecenia związków chemicznych i biologicznych. Zmiana właściwości tych związków w niskiej temperaturze Pobierz
I rokGimnazjumDrożdże i pleśnie w żywności – wróg czy przyjaciel? Pobierz
I rokGimnazjumWoda i roztwory wodne Pobierz
I rokGimnazjumCzy wiemy co może robić światło? Pobierz
II i III rokGimnazjumZielone, czerwone – dlaczego? Pobierz
II i III rokGimnazjumIle jajek możesz zjeść czyli jak zostać kulturystą? Pobierz
II i III rokGimnazjumJak nie zmarnować darów natury? Pobierz
II i III rokGimnazjumJak przechować smaki lata? Pobierz
II i III rokGimnazjumJeść zdrowo, smacznie i z przyjemnością Pobierz
II i III rokGimnazjumKolorowy miszmasz na talerzu Pobierz
II i III rokGimnazjumMetale ciężkie w żywności Pobierz
II i III rokGimnazjumNajwięcej witaminy mają .... tabletka czy warzywo? Pobierz
II i III rokGimnazjumPiwnica czy lodówka –
w jakich warunkach najlepiej przechowywać mięso i warzywa?
Pobierz
II i III rokGimnazjumPrzetwarzanie żywności – zdrowe czy nie? Pobierz
II i III rokGimnazjumSekrety mlecznej krainy Pobierz
II i III rokGimnazjumSłodki dylemat buraka. Słodkie życie, słono kosztuje. Pobierz
II i III rokGimnazjumSłodkiego, miłego życia Pobierz
II i III rokGimnazjumTablica Mendelejewa w naszym organizmie Pobierz
II i III rokGimnazjumWeganki kapuścianki i inne cuda-wianki Pobierz
II i III rokGimnazjumWitaminowy alfabet Pobierz
-GimnazjumBibliografia Pobierz
I rokLiceumMikroskop jako podstawowe narzędzie do obserwacji drobnoustrojów Pobierz
I rokLiceumChemiczne i spektroskopowe metody analizy cholesterolu – związku o dużym znaczeniu biologicznym Pobierz
I rokLiceumBakterie i ich rola w technologii żywności Pobierz
I rokLiceumSkuteczność dezynfekcji i sterylizacji w produkcji żywności Pobierz
I rokLiceumSpektroskopia w podczerwieni jako narządzie badań produktów biologicznych i żywnościowych Pobierz
I rokLiceumDwulicowe grzyby, czyli drożdże i pleśnie w żywności Pobierz
I rokLiceumWoda i roztwory wodne Pobierz
I rokLiceumCzy wiemy, co może zrobić światło? Pobierz
II i III rokLiceumA ja rosnę i rosnę – kiedy jeść białko Pobierz
II i III rokLiceumBo ja się boję utyć! Pobierz
II i III rokLiceumCzłowiek z żelaza…, magnezu, wapnia Pobierz
II i III rokLiceumCzy wiem, co piję? Pobierz
II i III rokLiceumDlaczego razowiec, a nie słodka bułka? Pobierz
II i III rokLiceumJak zachować smaki i zapachy lata Pobierz
II i III rokLiceumJeść zdrowo, smacznie i z przyjemnością Pobierz
II i III rokLiceumLeśna apteczka Pobierz
II i III rokLiceumPieczone, smażone czy na surowo? Pobierz
II i III rokLiceumPróżniowe i z mikrofali Pobierz
II i III rokLiceumTrufle, ale nie na słodko Pobierz
II i III rokLiceumSmaczne rafy koralowe Pobierz
II i III rokLiceumWegetarianie i weganie Pobierz
II i III rokLiceumZdrowie i uroda zamknięte w owocach i warzywach Pobierz
II i III rokLiceumZielone, czerwone – dlaczego? Pobierz
II i III rokLiceumNietolerancje pokarmowe Pobierz
-LiceumBibliografia Pobierz